Θέατρο - Billie Holiday, νέα μουσική παράσταση της Φένιας Παπαδόδημα



Mία εντελώς νέα μουσική παράσταση της Φένιας Παπαδόδημα που φέρνει τη ζωή και τα τραγούδια της μεγάλης ντίβα, στην Ελλάδα του σήμερα.

Μια νεαρή jazz πιανίστα και τραγουδίστρια, λάτρης της Billie Holiday, έχει από μικρή ...το κουσούρι να ακούει φωνές, να κάνει ατέλειωτες συζητήσεις με φανταστικούς συνομιλητές. Στη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται και περιπλανιέται στους δρόμους της, αναβιώνει στιγμές από την ζωή της αγαπημένης της Lady Day που την «ξεναγεί» στη χώρα του swing και της jazz, αλλά και στις συγκλονιστικές μνήμες της πολυτάραχης ζωής της.

Η «βουτιά» στο παρελθόν μιας τόσο βασανισμένης αλλά και δυνατής προσωπικότητας, λειτουργεί θεραπευτικά για τη νεαρή μουσικό…

Η ηθοποιός και τραγουδίστρια Φένια Παπαδόδημα, με τη συνοδεία ενός κλασσικού κουαρτέτου (τύμπανα, μπάσο, κοντραμπάσο, σαξόφωνο) ξεδιπλώνει σε μια διαφορετική μουσική παράσταση τη συγκλονιστική ζωή και το έργο της θρυλικής Billie Holiday, της σπουδαιότερης τραγουδίστριας της jazz.

Στη παράσταση η Φένια Παπαδόδημα (που έχει σπουδάσει θέατρο στο Conservatoire Superieur National d΄ Art Dramatique στο Παρίσι κι έχει εκεί καθώς και στην Ελλάδα παρουσιάσει μια σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες δουλειές τόσο στο θέατρο όσο και στο σινεμά και στο τραγούδι) με το τόσο ιδιαίτερο ταλέντο της, μας ταξιδεύει στα υπέροχα τραγούδια της Billie και μας καταδεικνύει μέσα από ένα θεατρικό οδοιπορικό τις στιγμές φρίκης, αλλά και τα μεγάλα θαύματα στη ζωή της μεγάλης καλλιτέχνιδας.

Μαζί της επί σκηνής, τέσσερις σολίστες της jazz, σε σκηνοθετική επιμέλεια του Γρηγόρη Γαιτανάρου που επιμελήθηκε και την κίνηση.

Τα κοστούμια επιμελήθηκε η Πηνελόπη Τριανταφύλλου.

Τα κείμενα έγραψε η Φένια Παπαδόδημα


Παίζουν οι μουσικοί:

Περικλής Τριβόλης - κοντραμπάσο

Γιώργος Μικρός - πιάνο

Φωτεινός Τσακόπουλος - σαξόφωνο

Λέανδρος Φράτνικ - τύμπανα
Info: Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9-11, Δευτέρα 21 & Δευτέρα 28 Νοεμβρίου & Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στις 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 10,15,20,25

Σημεία πώλησης: Ιπποκράτους 9-11, www.ticketservices.gr και στα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου

Πληροφορίες: τηλ. 210.3643700