Θα λάμψει αρχές του 2012 το στολίδι του Πειραιά


Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα ανοίξει και πάλι τις πύλες του για το κοινό τον Φεβρουάριο του 2012, ημερομηνία κατά την οποία αναμένεται να γίνει η παράδοση του ανακαινισμένου κτιρίου του.

Το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά είναι ένα ...
νεοκλασικό κτήριο, αρχιτεκτονικό κόσμημα, που βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της πόλης του Πειραιά. Αποτελεί το αξιολογότερο επίτευγμα της Δημοτικής δραστηριότητας από της εποχής της σύστασης του Δήμου (1835) μέχρι και σήμερα, ενώ θεωρείται το κορυφαίο σωζόμενο ελληνικό θεατρικό κτίριο του 19ου αιώνα. Τις τελευταίες δεκαετίες, έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες αναστήλωσης. Το 1980, ανακηρύχθηκε, με υπουργική απόφαση, προστατευόμενο μνημείο ως «έργο τέχνης».

Υπέστη ζημιές από τους σεισμούς του 1981 και του 1999. Τον Ιανουάριο του 2006, ξεκίνησε το έργο της συνολικής εκ βάθρων -για πρώτη φορά- αποκατάστασης, ενώ το κόστος ανακαίνισης εκτιμήθηκε ότι θα ανέλθει στα 39 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που καλύφθηκε από το Γ' ΚΠΣ και το ΕΣΠΑ. Κατά την επισκευή του θεάτρου εντοπίστηκαν αρχαιότητες όπως και η αρχική ξύλινη σκηνή, μία εντυπωσιακή κατασκευή από τις λίγες σωζόμενες στην Ευρώπη. Μεταξύ άλλων, έχουν γίνει εργασίες αποκάλυψης των ζωγραφικών έργων που υπήρχαν στις οροφές.
Το θέατρο θα έχει χωρητικότητα 600 θέσεων.
Πηγή: 
Σημείωση "ΠΡΩΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ" : Περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρουσίαση θεατρικών έργων απο την θεατρική ομάδα του Δήμου Πειραιά.