«Δεμένα» τα πλοία την 1η Δεκεμβρίου

«Δεμένα» θα μείνουν τα πλοία την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου μετά από την απόφαση της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, να συμμετάσχει στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ.
 

Η ΠΝΟ ζητεί την ...
άρση του μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης στην οποία βρίσκονται εδώ και ένα χρόνο οι Ελληνες ναυτικοί, ενώ προειδοποιεί ότι δεν είναι διατεθειμένη να απεμπολήσει τα κεκτημένα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των ναυτεργατών, που προστατεύονται από το Σύνταγμα της χώρας και από την κείμενη νομοθεσία.
Επίσης ζητά την άμεση κατάργηση "της γενεσιουργού αιτίας όλων των δεινών των εργαζομένων που είναι η υπαγωγή της χώρας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης-Τρόϊκα και του Εφαρμοστικού Νόμου για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο", τη διατήρηση του ΝΑΤ και τη συνέχιση της χρηματοδότησή τους από τον τακτικό προϋπολογισμό και την άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου για τους ένοπλους φρουρούς στα πλοία.
Το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των ναυτικών τόνιζει ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν αντιμετωπίζεται η μάστιγα της πειρατείας και η προστασία των ναυτεργατών αλλά αντίθετα αυξάνει τον κίνδυνο των ατυχημάτων και την άσκηση ψυχολογική βίας στους ναυτεργάτες.