Αναβλήθηκε για τις 16 Νοεμβρίου η δίκη του Π. Πανούση



Αναβλήθηκε, αργά χτες το βράδυ, για τις 16 Νοεμβρίου, από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, δίκη με κατηγορούμενο τον 62χρονο μεγαλομέτοχο της εταιρείας "ΑΤΤΙΚΑΤ", Π. Πανούση, ο οποίος συνελήφθη προχτές, για οφειλές ύψους ...
7,9 εκατομμυρίων ευρώ προς το Δημόσιο.

Εναντίον του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο, σε βαθμό πλημμελήματος, που αφορά ποσά από χαρτόσημα και άλλα, που δεν είχαν αποδοθεί στο κράτος και προέκυψαν έπειτα από έλεγχο των οικονομικών αρχών. Στο δικαστήριο, όπου οδηγήθηκε χτες το βράδυ, υποστηρίχτηκε από την πλευρά του ότι η αδυναμία του να ανταποκριθεί στα χρέη του οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει πληρωθεί από το ελληνικό Δημόσιο ακόμη για τα κατασκευαστικά έργα, τα οποία είχε εκτελέσει η εταιρεία.

Η δίκη αναβλήθηκε, προκειμένου να προσκομιστεί στο δικαστήριο η απόφαση για την υπαγωγή της "ΑΤΤΙΚΑΤ" στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Στο δικαστήριο κατέθεσε λογίστρια της εταιρείας, η οποία είπε ότι η εταιρεία έχει χρέη προς το Δημόσιο 6,8 εκατ. ευρώ και όχι 7,9 εκατ., όπως ισχυρίζονται οι ελεγκτές και επίσης ότι έχει καταβάλει ήδη 5.286.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν ανεκτέλεστες εντολές πληρωμής του Δημοσίου προς την εταιρεία του επιχειρηματία ύψους 4.930.000, καθώς η εταιρεία μέχρι το 2008 δεν είχε καμία οφειλή.

Το όνομα του κ. Πανούση είχε εμπλακεί στο παραδικαστικό κύκλωμα, καθώς είχε κατηγορηθεί για εικονικές αγοραπωλησίες μετοχών, με σκοπό τη χειραγώγηση της μετοχής Σιγάλα, την περίοδο 1999-2000.