Δόθηκε η νέα προθεσμία για τους ημιυπαίθριους

Ενα εικοσιτετράωρο μετά τις δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ότι η πρόθεση του υπουργείου δεν είναι να υπάρξει παράταση των προθεσμιών της ρύθμισης για τους ημιυπαίθριους, το ΥΠΕΚΑ ανακοινώνει σήμερα,...
Πέμπτη, ότι δίδεται παράταση.


Ειδικότερα, χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Παπακωνσταντίνου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου είχε πει ότι: «Το υπουργείο έχει δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να δώσει παράταση για τους ημιυπαίθριους. Τις τελευταίες ημέρες, είμαστε αποδέκτες αιτημάτων να δοθεί παράταση, η οποία βασίζεται στο γεγονός ότι υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα στις πολεοδομίες, εξαιτίας των καταλήψεων, των απεργιών και τα λοιπά. Θα το σταθμίσουμε, η πρόθεσή μας δεν είναι να υπάρξει παράταση. Αν δοθεί παράταση θα είναι για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ακριβώς για να λύσουμε το πρόβλημα των απεργιών που υπήρχαν, γιατί δε θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε τους πολίτες. Αλλά έχουμε κάνει απολύτως ξεκάθαρο ότι η ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους κλείνει».

Τελικά, το υπουργείο Περιβάλλοντος το... στάθμισε χθες βράδυ και σήμερα αποφάσισε, εξαιτίας της σημαντικής προσέλευσης των πολιτών τις τελευταίες ημέρες στις πολεοδομικές υπηρεσίες, να παρατείνει την προθεσμία για τη ρύθμιση των ημιυπαίθριων για έναν ακόμη μήνα, έως τις 30 Νοεμβρίου. 
Πηγή: