Τα Τελευταία 8 Λεπτά: Ένα απολαυστικό mind bomb- HD VIDEO



It’s All In The Mind… Αυτό έχουν αρχίσει να υπερθεματίζουν πλέον τα κινηματογραφικά σενάρια, με το εξαιρετικό Τα Τελευταία 8 Λεπτά να το αποδεικνύει περίτρανα.

Κόσμοι που μεταμορφώνονται, «λυγίζουν» σαν κουτάλι, που γυρίζουν τους λεπτοδείκτες πίσω, που έχουν περιθώρια να αλλάξουν την ...
πραγματικότητα. Αυτά μας λένε concept όπως των Inception και The Adjustment Bureau, αλλά και του αγωνιώδους φιλμ του Duncan Jones, που βάζει το μυαλό στο επίκεντρο του σεναρίου, κάνοντας το θεατή να σκεφτεί πως εάν δεν του αρέσει η ζωή του, μπορεί να κάνει μία επανεκκίνηση στο μυαλό του και να την αλλάξει.

Όπως δηλαδή και ο Jake Gyllenhaal που ερμηνεύει τον στρατιώτη που ξυπνά και δεν έχει ιδέα γιατί βρίσκεται σ’ ένα τρένο, γιατί πηγαίνει στο Σικάγο, γιατί η κοπέλα (Michelle Monaghan) απέναντι έχει σχέση μαζί του. Πριν προλάβει να καταλάβει περισσότερα, μία βόμβα τον σκοτώνει. Έτσι νομίζει. Όπως και να ‘χει, είτε είναι ζωντανός, είτε νεκρός, αφού τον επιστρέφουν στο τρένο, έχει μόλις 8 λεπτά για να ανακαλύψει τη βόμβα και τον τρομοκράτη.

Μην προσπαθήσετε να εξηγήσετε την «εγκεφαλική» πλοκή και τα περί συνείδησης και της σύνδεσή της με τα νεκρά κύτταρα. Αυτό το… βαθιά σκεπτόμενο sci-fi θρίλερ έχει κυρίως απολαυστική κινηματογραφική ψυχή. A, και τι αποδεικνύει ακόμα το φιλμ; Πως δεν χρειάζεται σώνει και καλά κανένα “3D” παράσημο για να είναι καλογυρισμένο ένα ειδικό εφέ
(Κυκλοφορεί σε DVD και Blu-ray από την Odeon)
Πηγη: