Κλείνουν οι λογαριασμοί του κ. Wikileaks

http://www.newsbeast.gr/files/temp/62D8E2E6455425D7A8EFEE91C91D6344.jpgΗ τράπεζα Postfinance, θυγατρική της Poste Suisse, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κλείσει το λογαριασμό του ιδρυτή του ιστότοπου WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, εξαιτίας των «ψευδών ενδείξεων για τον τόπο κατοικίας του».

Η τράπεζα «αποφάσισε να ...
ολοκληρώσει τις επιχειρηματικές της σχέσεις» με τον Ασάνζ εκτιμώντας ότι «έδωσε ψευδείς ενδείξεις για τον τόπο κατοικίας του όταν άνοιξε το λογαριασμό του», σύμφωνα με ανακοίνωση.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks είχε «δηλώσει ότι κατοικεί στην Γενεύη, κάτι που αποκαλύφθηκε ότι είναι ψευδές όταν εξετάστηκαν τα δεδομένα», υπογράμμισε η postfinance.

Καθώς ο Ασάνζ «δεν ήταν σε θέση να αποδείξει ότι διαμένει στην Ελβετία, δεν πληροί τους απαιτούμενους όρους για να έχει εμπορικές σχέσεις» με το ίδρυμα.

Η Postfinance είχε ανακοινώσει ήδη από χθες ότι επρόκειτο να ελέγξει τη διεύθυνση στην Ελβετία που έχει δηλώσει ο Ασάνζ, καθώς υπήρχαν αμφιβολίες για την εγκυρότητά της.

Στον ιστότοπο WikiLeaks εμφανίζεται ένας λογαριασμός στην τράπεζα Postfinance στο όνομα «Ασάνζ Τζούλιαν Πολ, Γενεύη», ο οποίος χρησιμοποιείται «για απευθείας δωρεές στο ταμείο υπεράσπισης του Τζούλιαν Ασάνζ και άλλων μελών της ομάδας WikiLeaks».