Τουρκία-Διάλεξη του συγγραφέα-μεταφραστή Άρη Τσοκώνα στο Πανεπιστήμιο Bogazici

http://www.cmpe.boun.edu.tr/ise/images/boun1.jpg«Ο κόσμος του βιβλίου, όπως τον βλέπει ένας μεταφραστής», είναι το θέμα της ομιλίας του συγγραφέα και μεταφραστή, Άρη Τσοκώνα, στο Πανεπιστήμιο Bogazici, στις 28 του μηνός. 


Την εκδήλωση, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα η «Απογευματινή» της Κωνσταντινούπολης, διοργανώνουν από κοινού τα τμήματα Ιστορίας και Μετάφρασης του εν λόγω πανεπιστημίου.


Ο ομιλητής θα αναφερθεί στην ...
εκδοτική βιομηχανία στις ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Κίνα, Κορέα, Αίγυπτο, Ελλάδα και Τουρκία και θα συγκρίνει το ποσοστό των μεταφρασμένων τίτλων στις χώρες αυτές, δίνοντας στατιστικά στοιχεία για τους εκδιδόμενους τίτλους, τις κυκλοφορίες και την ποσοστιαία σύσταση κατά είδος της αγοράς βιβλίου τους.


Θα εξηγήσει, επίσης, τα στάδια έκδοσης ενός βιβλίου, από την επιλογή του έως την διάθεσή του στην αγορά. Σε όλη την διαδικασία θα δώσει έμφαση στους μεταφραστές και τους όρους εργασίας τους, ενώ θα αναφερθεί στα μεταφρασμένα στην τουρκική γλώσσα ελληνικά βιβλία, τους εκδότες και ιδιαίτερα τους μεταφραστές τους.

Τέλος, θα παρουσιάσει το μεταφραστικό και συγγραφικό του έργο.