Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Φερέιρα

http://www.newsbeast.gr/files/temp/80816F94BBCE925DAEF0F91B96D60C41.jpgΒαθμολογικά δεν διεκδικεί τίποτα ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Κοπεγχάγη. Όμως υπάρχει και το βαρύ όνομα της ομάδας στην Ευρώπη και αυτό το γνωρίζει και ο Φερέιρα και ο Σιμάο!

Ο Πορτογάλος τεχνικός του «τριφυλλιού» έδωσε το ...σύνθημα για την πρώτη νίκη του πρωταθλητή Ελλάδος στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ λέγοντας χαρακτηριστικά πως μπορεί η πρόκριση να χάθηκε αλλά υπάρχει και το γόητρο.

- Ο Παναθηναϊκός είναι χωρίς νίκη στη διοργάνωση, κάτι πολύ σπάνιο... Είναι στόχος 3 βαθμοί θέλετε να φύγετε με το κεφάλι ψηλά από την εφετινή διοργάνωση;
«Είναι μία διοργάνωση που πάντα και για 4 ομάδες έχει τρεις στόχους. Η πρώτη θέση, διότι αυτό επιτρέπει να παίζουμε πάντα με τον δεύτερο του άλλου γκρουπ. Να παραμένεις αν είναι δυνατόν 2ος για να συνεχίζεις στην επόμενη φάση του Champions League και η τρίτη, να παραμείνεις στα Κύπελλα Ευρώπης, στο Europa League.

Δυστυχώς όμως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να φτάσει κανέναν από αυτούς τους στόχους που ανέφερα. Άρα τι μας μένει. Να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς, ώστε το γόητρο του Παναθηναϊκό να παραμείνει υψηλό στην Ευρώπη, δεδομένου ότι είναι μία μεγάλη ομάδα. Και πλέον αυτή η κατάσταση δεν μας προσφέρει κάτι άλλο, όσον αφορά την εφετινή σεζόν...

Η Κοπεγχάγη είναι μία πολύ καλή ομάδα όμως η ομάδα αυτή χρειάζεται ακόμη τον αυριανό αγώνα, για να μπορέσει να φτάσει τον 2ο ή 3ο από τους στόχους που προανέφερα. Αρα αύριο παίζουν δύο ομάδες με διαφορετικούς στόχους. Πιστεύουμε ότι αύριο μπορούμε να κάνουμε ένα ματς ανταγωνιστικό, αλλά καταλαβαίνετε ότι την περισσότερη δουλειά την έχει ανάγκη η Κοπεγχάγη».

-Αφήσατε στην Αθήνα τον Γκοβού και τον Σεϊταρίδη. Δεν μπορούν να κάνουν δεύτερο παιχνίδι επαγγελματίες παίκτες στην ίδια εβδομάδα;
«Δεν είναι αυτοί οι λόγοι για τους οποίους δεν βρίσκονται εδώ. Αυτό έχει να κάνει με κάποιες δυσκολίες που έχει ο ένας και ο άλλος όσον αφορά το ρυθμό. Και όσον αφορά ειδικά τον Γκοβού, βρίσκεται στο σπίτι του με πυρετό».

-Πώς θα πάρουν ρυθμό παίκτες όταν παίζουν 20 λεπτά και μετά ξαναβγαίνουν. Δεν χρειάζεται να παίζουν συνέχεια;
«Θέλω πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να σας το εξηγήσω αυτό. Ο Σεϊταρίδης δεν έπαιζε εδώ και δυόμισι μήνες περίπου και ουσιαστικά δεν συμμετείχε στους αγώνες. Καταλαβαίνεται πως για να συμμετάσχεις στους αγώνες, πρέπει να κάνεις συνεχή προπόνηση, να δουλεύεις πολύ. Και η περίπτωση του Γκοβού είναι παρεμφερής. Εάν δεν υπάρξουν προβλήματα στο μέλλον και συνεχίσουν την καλή προπόνηση που έκαναν έως τώρα και στο πλαίσιο πιθανοτήτων που έχει κάθε παίκτης, τότε αυτοί θα έχουν την ευκαιρία τους, όπως και οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας. Ρυθμός σημαίνει δυνατότητα να ανταποκριθείς στις ανάγκες του παιχνιδιού».

-Δεδομένου ότι ακολουθεί ένα ματς σημαντικό στο πρωτάθλημα που είναι ο βασικός στόχος της ομάδας, σκέφτεστε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα σε ποσότητα σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι;
«Ο Παναθηναϊκός είναι ένας σύλλογος, που σε κάθε παιχνίδι που παίζει πρέπει να κάνει το καλύτερο για να κερδίζει. Αυτή είναι η δική μου άποψη και η δική μου ιδέα. Άρα, αύριο σκοπός μας είναι να εγγυηθούμε την όσο το δυνατόν καλύτερη εμφάνιση της ομάδας. Και μετά τον αυριανό αγώνα και μέχρι την Κυριακή να βρω τους παίκτες που είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για το ματς της Κυριακής. Εκεί, είμαστε πρωτοπόροι και θα κάνουμε τα πάντα για να παραμείνουμε πρωτοπόροι?».

-Ποια είναι η γνώμη σας για τον κ. Στάλε Σολμπάκεν και την ομάδα του και όσα έχουν πετύχει μέχρι στιγμής στην Ευρώπη;
«Είπα και προηγουμένως ότι η Κοπεγχάγη είναι μία ομάδα που έχει δουλέψει πάρα πολύ καλά χάρη στον προπονητή της. Παίζει ένα ποδόσφαιρο εύκολο, αλλά πολύ επιθετικό. Παίζει το 4-4-2 με πολύ κοντινές γραμμές και για μένα πρόκειται δεδομένα για μία ομάδα πολύ ανταγωνιστική. Και αναμφισβήτητα ξέρω όλα όσα έχει πετύχει. Μοιάζει ντο στυλ της με αυτό της Μπρόντμπι. Είναι μία ομάδα άξια για το Champions League».

Σιμάο: «Να πάρουμε 3 βαθμούς»
Ο αμυντικός μέσος από την Μοζαμβίκη ήταν αυτός που εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου την παραμονή του τελευταίου φετινού αγώνα του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη. Ο Σιμάο ξεκαθάρισε πως μπορεί η ομάδα του να είναι βαθμολογικά αδιάφορη αλλά θα ψάξει την νίκη και μόνο.