Από σήμερα...στα "λευκά"



    Πολικές θερμοκρασίες αναμένουν από την Παρασκευή οι μετεωρολόγοι σε όλη τη χώρα, καθώς ο υδράργυρος θα πέσει από 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

    Στα άσπρα θα ντυθούν η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα (κυρίως η Αττική) και η Βορειοανατολική Πελοπόννησος (κυρίως ο Χελμός). Ο χιονιάς αρχικά θα επηρεάσει ...τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ πυκνή θα είναι η χιονόπτωση στο Πήλιο και νοτιότερα.

    Το επόμενο τριήμερο οι βοριάδες θα πνέουν 8-9 μποφόρ. Οι ψυχρές αέριες μάζες από την Ανατολική Ευρώπη (κυρίως Πολωνία και Ρωσία), αφού περάσουν από όλα τα Βαλκάνια, θα φθάσουν στην περιοχή μας.

    Στο μεταξύ, σφοδρή κακοκαιρία με χιόνια, παγετό και πολικές θερμοκρασίες σαρώνει τη Γαλλία, τη Βρετανία (ιδίως τη Σκωτία), τη Γερμανία και την Πολωνία.

    Τα σοβαρότερα προβλήματα αντιμετωπίζει η Γαλλία. Σε 20 νομούς στα βόρεια της χώρας οι τοπικές Αρχές έχουν κηρύξει κατάσταση συναγερμού, λόγω των χιονοπτώσεων που αναμένονταν στη διάρκεια της νύχτας.

    Λόγω της πυκνής χιονόπτωσης έκλεισε προσωρινα το αεροδρόμιο του Ρουασί «Σαρλ ντε Γκωλ», στο Παρίσι, ενώ στον Πύργο του Αϊφελ απαγορεύθηκαν οι επισκέψεις.