Επεισοδιακή απομάκρυνση αλλοδαπών έξω από την Υπατη Αρμοστεία ΟΗΕ

http://www.athina984.gr/files/news-images/log%20UNHCR.jpgΕπεισοδιακή ήταν η επιχείρηση απομάκρυνσης μεταναστών έξω από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, στη διασταύρωση Κηφισίας και Ταϋγέτου, στο Φάρο Ψυχικού. Εκλεισε η Λ. Κηφισίας.

Όλα άρχισαν όταν δυνάμεις της αστυνομίας και ...
συνεργεία του δήμου επιχείρησαν να απομακρύνουν τους Ιρανούς, Αφγανούς και Παλαιστίνιους πρόσφυγες, οι οποίοι εδώ και τρεις μήνες είχαν στρατοπεδεύσει εκεί, ζητώντας πολιτικό άσυλο. Περίπου 100 άνδρες, γυναίκες και παιδιά, έχουν στήσει αντίσκηνα έξω από τα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας, διαμαρτυρόμενοι για τη μη λειτουργία των Επιτροπών Πολιτικού Ασύλου.


Σύμφωνα με την αστυνομία, για την απομάκρυνση των προσφύγων είχε εκδοθεί εισαγγελική παραγγελία, μετά από διαμαρτυρίες κατοίκων ότι η περιοχή είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης.
Παρουσία εισαγγελέα, οι αστυνομικές δυνάμεις με συνεργείο του δήμου απομάκρυναν από το σημείο τους πρόσφυγες, εκ των οποίων ορισμένοι είχαν ράψει τα στόματά τους και έκαναν απεργία πείνας προκειμένου να τους δοθεί άσυλο. Όσοι ήταν σε αυτή την κατάσταση διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν στο Διεύθυνση Αλλοδαπών.


Κάποιοι άλλοι, όμως, αντέδρασαν σκαρφαλώνοντας σε δέντρα στο πεζοδρόμιο, ενώ υπήρξαν και συμπλοκές με αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να κλείσει για λίγη ώρα στο σημείο η λεωφόρος Κηφισίας.
Λίγο αργότερα το επεισόδιο έληξε και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.