ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJ1XqJOKXDfkS4jkyCwwUnhdMP_VKvZnPDR_hjJrV0T9GjPwvE6hpc55u_visiSNUbSogtfOKNqRp1Pq6af8BhnL1vPjxlJww4iiUzUArt74kUXYPyoU2oKPBhLKapDkE65xt68-1qEiB-/s320/958.jpg«Μια ομάδα περίπου 60 φοιτητών από τους ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - ΚΟΕ - ΕΑΑΚ αποφάσισαν, εχθές (σ.σ. προχθές Πέμπτη) το μεσημέρι, κατάληψη του Πανεπιστημίου Πειραιά, την οποία όμως υλοποιούν οι ...
φύλακες του Πανεπιστημίου(!), ενώ από την Τρίτη οι μεγαλοκαθηγητάδες και στελέχη επιχειρήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ καλλιεργούσαν στα αμφιθέατρα ότι την Παρασκευή θα γίνει κατάληψη».

Παράλληλα, οι παρατάξεις του δικομματισμού ΠΑΣΠ και ΔΑΠ επίσης καλλιεργούσαν κλίμα πως θα γίνει κατάληψη, ενώ μετά την «απόφαση» ενημέρωναν τους φοιτητές ότι υπάρχει απόφαση Γενικής Συνέλευσης για κατάληψη.

Τα παραπάνω καταγγέλλουν οι Επιτροπές Αγώνα Πανεπιστημίου Πειραιά του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Χαρακτηριστικό του εκφυλισμού και του τρόπου που πάρθηκε η συγκεκριμένη «απόφαση» είναι ότι στη «μάζωξη» (που βαφτίστηκε «συνέλευση») συμμετείχαν 60 φοιτητές, ενώ η απαρτία για τη Γενική Συνέλευση φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά είναι περίπου 350 άτομα!

Οι Επιτροπές Αγώνα υπογραμμίζουν ότι «την ώρα που δεν υπάρχει καμιά απόφαση φοιτητικού οργάνου (ΓΣ) και πίσω από την πλάτη των φοιτητών και των εργαζομένων του Πανεπιστημίου, η κολεγιά των μεγαλοκαθηγητάδων και των οπορτουνιστών, με την ανοχή ΠΑΣΠ - ΔΑΠ, διώχνει τον κόσμο στο σπίτι του για να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση της πάλης των φοιτητών, μπροστά στην απεργία της 15ης του Δεκέμβρη».
Οι Επιτροπές Αγώνα του Πανεπιστημίου Πειραιά καλούν σε Γενική Συνέλευση την Τρίτη, 14 Δεκέμβρη, στη 1.00 μ.μ., στο Παλιό Αμφιθέατρο. Παράλληλα, καλούν τους φοιτητές και τους σπουδαστές να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στον Πειραιά, στις 15 Δεκέμβρη.