Εξουδετερώθηκε παγιδευμένο δέμα στην ελληνική πρεσβεία της Ρώμης

Δέμα με εκρηκτικά εξουδετέρωσαν πυροτεχνουργοί στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη.


Δέμα παγιδευμένο με εκρηκτικά εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη από πυροτεχνουργούς στην ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη.

Το δέμα εντοπίστηκε το πρωί και αμέσως εκκενώθηκε η πρεσβεία.

Συναγερμός για παρόμοια ύποπτα πακέτα σήμανε επίσης και στις πρεσβείες ...
Βενεζουέλας, Δανίας και Μονακό, αλλά μετά από έλεγχο αποδείχθηκαν ακίνδυνα.

Υπενθυμίζεται πως πριν από τέσσερις ημέρες εξερράγησαν παγιδευμένα δέματα στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Χιλής και τραυματίστηκαν δύο άτομα.

Το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa μετέδωσε ότι εντοπίστηκε ύποπτο δέμα στην ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη, η οποία βρίσκεται στην οδό Τζοακίνο Ροσίνι. Στη περιοχή έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας, πυροσβέστες και πυροτεχνουργοί.


Σε υπάλληλο του θυρωρείου παραδόθηκε φάκελος που περιείχε μαύρη θήκη μουσικού CD, με άσπρη σκόνη στο εσωτερικό. Εκείνος διαπίστωσε ότι ανταποκρινόταν στην περιγραφή που είχε δώσει η ιταλική αστυνομία για τα ύποπτα δέματα και αμέσως σήμανε συναγερμό.

Το παγιδευμένο πακέτο «έφτασε την Παρασκευή, αλλά δεν το άνοιξε κανείς λόγω των εορτών των Χριστουγέννων», δήλωσε ο πρεσβευτής της Ελλάδας Μιχάλης Καμπάνης, τον οποίο επικαλείται η Repubblica στο δικτυακό της τόπο.

«Σήμερα είδαμε κάτι πολύ ύποπτο και καλέσαμε αμέσως τις δυνάμεις της τάξης» ανέφερε ο πρεσβευτής, επισημαίνοντας ότι η κινητοποίηση της ιταλικής αστυνομίας ήταν πολύ έγκαιρη. Ο κ. Καμπάνης επιβεβαίωσε επίσης, μιλώντας στο Mega, ότι το δέμα ήταν ίδιο με αυτά που είχαν σταλεί στις πρεσβείες Ελβετίας και Χιλής.

Την ευθύνη ανέλαβε ιταλική αναρχική οργάνωση, με ελληνικές αναφορές Ανεπίσημη Αναρχική Ομοσπονδία - Επαναστατικός Πυρήνας Λάμπρος Φούντας.