ΒΙΝΤΕΟ - Έφυγε από τη ζωή ο Ροζ Πάνθηρας - Μπλέικ Έντουαρντς

http://www.deadline.com/wp-content/uploads/2010/10/blake_edwardsNDc3.jpgΈφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης Μπλέικ Έντουαρντς, γνωστός για τη σειρά ταινιών «Ροζ Πάνθηρας», αλλά και τα «Breakfast at Tiffany's» και «Το Πάρτι». Ο Αμερικανός -επίσης ηθοποιός, σεναριογράφος και παραγωγός- έχασε τη μάχη με το θάνατο σε ηλικία ...
88 ετών, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του.

Ο Έντουαρντς, που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Σάντα Μόνικα για πνευμονία, απεβίωσε το βράδυ της Τετάρτης. Στο πλευρό του βρίσκονταν η σύζυγος του, Τζούλι Άντριους, και άλλα μέλη της οικογένειας του.

Το 2003 του είχε απονεμηθεί τιμητικό βραβείο Όσκαρ. Είχε επίσης βάλει το χεράκι του για τη δημιουργία του επιθεωρητή Κλουζό, χαρακτήρα που υποδύθηκε σε τέσσερις ταινίες «Ροζ Πάνθηρας» ο Πίτερ Σέλερς.

Λέγεται ότι ο δεσμός του με την μέλλουσα σύζυγο του Τζούλι Άντριους ξεκίνησε όταν εκείνη τον άκουσε να την περιγράφει ως «τόσο γλυκιά που πιθανότατα έχει βιολέτες ανάμεσα στα πόδια της». Ξεκίνησαν να βγαίνουν ότι η πρωταγωνίστρια της «Μελωδίας της Ευτυχίας», του έστειλε ένα μπουκέτο με βιολέτες μαζί με ένα σημείωμα. Αργότερα παντρεύτηκαν και υιοθέτησαν δύο παιδιά από το Βιετνάμ.


Ο Μπλέικ ‘Εντουαρτντς παραλαμβάνει το Όσκαρ του: