Ο Φερέιρα «έκοψε» Γκοβού και Γκαρσία για τον αγώνα στην Τρίπολη

http://static.doldigital.net/webstatic/30670F34290BBB673EE012620AF16668.jpgΗ ανακοίνωση της αποστολής του Παναθηναϊκού για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Αστέρα στην Τρίπολη έκρυβε για μία ακόμη φορά εκπλήξεις, με τον Ζεσουάλντο Φερέιρα να αφήνει εκτός 18άδας για δεύτερο σερί παιχνίδι, μετά από αυτό της Κοπεγχάγης τον Σίντνεϊ Γκοβού. Στην Αθήνα θα μείνει και ο Λουίς Γκαρσία, άλλη μια επιλογή που προκαλεί εκπλήξεις...
 Με μια πρωινή προπόνηση (όπως έχει θεσπίσει, πλέον ο Φερέιρα) ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το κυριακάτικο παιχνίδι (19:30) με τον Αστέρα στην Τρίπολη και μετά το πέρας αυτής, ο πορτογάλος τεχνικός ανακοίνωσε την αποστολή που θα ταξιδέψει το απόγευμα για την πρωτεύουσα της Αρκαδίας.
Ο 64χρονος προπονητής αιφνιδίασε για πολλοστή φορά τους πάντες, καθώς... έκοψε από την 18άδα που ανακοίνωσε, τον Σίντνεϊ Γκοβού, για δεύτερο σερί ματς, μετά από αυτό της περασμένης Τρίτης με την Κοπεγχάγη για το Champions League. Τότε υπήρχε η δικαιολογία ότι δεν μπορούσε να παίξει δεύτερο σερί ματς σε λίγες μέρες, μετά από τόση αποχή, ενώ παράλληλα σήκωσε και πυρετό εκείνη την ημέρα. Τώρα η επιλογή να αφήσει τον γάλλο εκτός αποστολής προκαλεί απορίες...
 Παράλληλα, έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι εκτός 18άδας έμεινε και ο Λουίς Γκαρσία, ο οποίος εξέτισε την ποινή του κόντρα στον Πανσερραϊκό το περασμένο Σάββατο και πλέον είχε δικαίωμα συμμετοχής να αγωνιστεί με τον Αστέρα Τρίπολης. Προφανώς, ο Φερέιρα δεν έμεινε ικανοποιημένος από την παρουσία του στο ματς της Κοπεγχάγης.
Μαζί με τον Γάλλο και τον Ισπανό, εκτός αποστολής έμεινε και ο Πλεσί, που δεν είχε καλή παρουσία στα προηγούμενα παιχνίδια και από τη στιγμή που επέστρεψε ο Κατσουράνης κρίθηκε σκόπιμο να μείνει εκτός 18άδας. Επίσης στους... κομμένους είναι τα ονόματα των Φερνάντεζ, Ιωαννίδη, Δημούτσου και Μαυρία (παίζει με την Golden Team).
Όσον αφορά την προπόνηση οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ξεκίνησαν με ζέσταμα, στη συνέχεια επιδόθηκαν σε ασκήσεις κατοχής της μπάλας, «5-2» και ολοκλήρωσαν με δίτερμα.
 Την 18άδα των «πρασίνων» αποτελούν οι Καρνέζης, Τζόρβας, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Μαρίνος, Νίνης, Χριστοδουλόπουλος, Λέτο, Σισέ και Πετρόπουλος.
Όπως έχει θεσπίσει ο Φερέιρα, όσοι βρίσκονται στην αποστολή αφέθηκαν ελεύθεροι για λίγες ώρες, ώστε να πιουν ένα καφέ ή να πάνε στις οικογένειές τους και έδωσαν ραντεβού για τις 16:00 στις εγκαταστάσεις της Παιανίας, όπου θα αναχωρήσει η αποστολή για την Τρίπολη.

Τάσεις φυγής από Τζόρβα. Λάτσιο για Βύντρα

Ο Αλέξης Τζόρβας βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση τον τελευταίο καιρό, καθώς δείχνει να χάνει τη θέση του βασικού τερματοφύλακα στον Παναθηναϊκό και φέρεται να αναζητά ήδη νέα ποδοσφαιρική στέγη στο εξωτερικό. Στη μεταγραφική λίστα της Λάτσιο φέρεται να βρίσκεται ο Λουκάς Βύντρα.
Ο Ζεσουάλντο Φερέιρα ετοιμάζεται να ξεκινήσει βασικό τον Ορέστη Καρνέζη απέναντι στον Αστέρα στην Τρίπολη, με το ηθικό του Τζόρβα να βρίσκεται στα... Τάρταρα. Άλλωστε, ο Έλληνας γκολκίπερ έχασε ήδη τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα της Εθνικής και βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο κριτικής από τους οπαδούς του «τριφυλλιού».
Όλοι βλέπουν ότι βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, με αποκορύφωμα την εικόνα που αντίκρισαν οι συμπαίκτες του στο ημίχρονο του αγώνα με τον Ηρακλή, όπου ο γκολκίπερ έδειχνε ιδιαίτερα επηρεασμένος από τις αποδοκιμασίες του κόσμου.
Τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, κάνουν τον άσο των «πρασίνων» να σκέφτεται το ενδεχόμενο να κυνηγήσει μεταγραφή στο εξωτερικό. Στο παρελθόν, ομάδες κυρίως από την Ιταλία είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τον τερματοφύλακα, με τη Τζένοα να βρίσκεται ανάμεσά του και ο ίδιος φέρεται να εξετάζει προτάσεις από τη συγκεκριμένη χώρα, αλλά και τη Γερμανία.
Δεν αποκλείεται, μάλιστα, οι εξελίξεις να είναι άμεσες και να υπάρξει πρόταση από ξένο σύλλογο που θα εξεταστεί κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Λάτσιο για Βύντρα

Την ίδια ώρα, το όνομα του Λουκά Βύντρα φέρεται να έχει προστεθεί στη μεταγραφική λίστα της Λάτσιο. Ο σκάουτερ των λατσιάλι φέρεται να έχει παρακολουθήσει αρκετούς αγώνες των «πρασίνων» επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στον Βύντρα και έχει κάνει θετικές εισηγήσεις στη διοίκηση της ομάδας της Ρώμης.
Ο ιταλικός σύλλογος ενδέχεται να κάνει μία πρώτη κρούση στο «τριφύλλι» προκειμένου να ανιχνεύσει τις προθέσεις τους, αν και η διοίκηση των νταμπλούχων Ελλάδας ετοιμάζεται να προτείνει στον άσο την επέκταση της συνεργασίας τους για άλλα δύο χρόνια.