Πιο ορφανό το θέατρο από εχθες

Ο Δημήτρης Χορν με τον Γιώργο Λεμπέση
Ο Δημήτρης Χορν με τον Γιώργο Λεμπέση
Εφυγε ένας μεγάλος θεατράρχης
 

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες του ελληνικού θεάτρου, ο Γιώργος Λεμπέσης έφυγε από την ζωή χτες Τετάρτη, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Φλέμινγκ. Γεννημένος στις 22 Απριλίου του 1930 στα Βουνάρια Κορώνης, ο Γιώργος Λεμπέσης υπήρξε ηθοποιός ξεκινώντας από τα θρυλικά μπουλούκια της επαρχίας και γνωρίζοντας έτσι τους σπουδαίους ηθοποιούς των αρχών του ελληνικού θεάτρου.

Σε λίγα χρόνια είχε αφήσει την ...
`ηθοποιία και η πορεία του τον ανέδειξε θεατρικό επιχειρηματία. Την δεκαετία του ’60 στην Αθήνα πια, Ο Γιώργος Λεμπέσης ξεκίνησε συνεργασία με την Τζένη Καρέζη και αργότερα ανέλαβε το θέατρο της.
Το 1976 πρωτοδοκίμασε τις δυνάμεις του ως θεατρικός επιχειρηµατίας στο καλοκαιρινό «Αττικόν» της οδού Κοδριγκτώνος µε τον θίασο του Άγγελου Αντωνόπουλου στο έργο «Μαθήµατα γάµου» και εδραιώθηκε ως ένας από τους βασικότερους θεατρικούς επιχειρηματίες. Από την δεκαετία του ’70 έως και τις τελευταίες του μέρες ο Γίώργος Λεμπέσης ζούσε και ανέπνεε για το θέατρο ανεβάζοντας μια σειρά πολύ επιτυχημένων παραστάσεων  μαζί με λαμπρούς καλλιτέχνες όπως ο Αλέκος Αλεξανδράκης, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο Λάκης Λαζόπουλος και ένα πλήθος άλλων πρωταγωνιστών και σκηνοθετών. Πριν κάποια χρόνια πρόλαβε και εξέδωσε ένα βιβλίο αναμνήσεων µε τον τίτλο «Από απόσταση αναπνοής» όπου περιέγραφε συγκινητικά και ανέκδοτα κομμάτια της ελληνικής θεατρικής ιστορίας. Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 2 η ώρα στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.