Η ‘’ΣΠΙΘΑ’’ του Μίκη …. Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών.


Την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου στις 12 .00 το μεσημέρι στο κτίριο του ιδρύματος ‘’Μιχάλης Κακογιάννης’’ , ο κορυφαίος Ελληνας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης , σε μια ομιλία του δυόμιση ωρών ανακοίνωσε την ίδρυση του Κινήματος των Ανεξάρτητων Πολιτών δίνοντάς του μια πραγματικά συμβολική ονομασία , ‘’ΣΠΙΘΑ’’ .

Η ‘’ΣΠΙΘΑ’’ του Μίκη , που για ακόμη μια φορά ο ...
αειθαλής αυτός Ελληνας , απέδειξε την αστείρευτη αγάπη του για την Πατρίδα , τους Ελληνες , την Ιστορία μας και τον Πολιτισμό μας .
Μίκης ο Ελληνας , γεμάτος ζωή , πάθος , νεανική ζωντάνια και ορμή που πολλοί νέοι θα ζήλευαν αλλά και γνώση και εμπειρία , συνεχίζει να είναι ο ‘’άτακτος’’ Πατριώτης που βλέπει την Εθνική μας αξιοπρέπεια να καταρρακώνεται και αντιδρά . Ορθώνει και πάλι το ανάστημά του , μπαίνει μπροστά σε έναν νέο αγώνα προάσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων , ως Λαού και Εθνους και μας καλεί να τον ακολουθήσουμε σε ανυπακοή απέναντι στις ΗΠΑ , την τρόικα , το ΔΝΤ και σε όσους τους υπηρετούν , εκχωρώντας τα Εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα στις ξένες δυνάμεις .Στην ομιλία του,  ο Μίκης Θεοδωράκης ανέπτυξε τις θέσεις του Κινήματος, το οποίο, όπως ανέφερε, δεν αποσκοπεί να μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα.
«Θέλω να βοηθήσω να δημιουργηθεί ένα κίνημα ζύμωσης ιδεών με επίκεντρο τον ανεξάρτητο πολίτη που έχει ανάγκη να εκφράσει την αντίδρασή του στην κρίση που μας οδήγησε η παγκόσμια οικονομική κρίση» δήλωσε.
Με την υπογραφή του Μνημονίου, η κυβέρνηση έχει εκχωρήσει τα κυριαρχικά μας εθνικά δικαιώματα στους δανειστές μας, λέγοντας ότι λησμονήθηκαν οι αγώνες του ελληνικού λαού για ανεξαρτησία ,είπε χαρακτηριστικά .
Ο Μίκης Θεοδωράκης επέρριψε ευθύνες και στους Έλληνες πολιτικούς που συμμετέχοντας είτε ενεργητικά, είτε παθητικά, από το 1974 και μετά, οδήγησαν στον κατήφορο τη δημόσια ζωή και στην κατάρρευση της χώρας.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενώ ανέλαβε την εξουσία για να οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη, την οδήγησε στην κηδεμονία των ΗΠΑ και της ΕΕ. «Όχι μόνο δεν είχαν πρόγραμμα ανάπτυξης, αλλά δεν είχαν ούτε καν σχέδιο», τόνισε και επισήμανε ότι «οι υπουργοί είναι άπειροι, χωρίς κανέναν συντονισμό».
Παράλληλα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο λέγοντας ότι «αντί η κυβέρνηση με το που ανέλαβε την εξουσία να δανειστεί για να καλύψει τις ανάγκες της χώρας, οι κύριοι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Προβόπουλος δήλωναν παντού ότι είμαστε φτωχοί με αποτέλεσμα να εκτιναχθούν τα spread.
Πέρασαν μήνες χωρίς να κάνουν τίποτα, οδηγώντας μας στο δίλημμα πτώχευση ή ΔΝΤ», ενώ επισήμανε ότι «το δίλημμα το προκαλέσαμε εμείς οι ίδιοι και με αυτό το πρόσχημα η χώρα βρίσκεται κάτω από την αυστηρή επιτήρηση του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Είπε ακόμη ότι για τη σημερινή κυβέρνηση τα συμφέροντα των ΗΠΑ είναι πάνω από τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, ενώ κατηγόρησε τις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου ότι αυτές οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση.
Από τα πυρά του κ. Θεοδωράκη δεν γλίτωσε ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τον οποίο κατηγόρησε για «παθητική στάση», απέναντι στα όσα διαδραματίζονται στη χώρα.
Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στα εθνικά θέματα, λέγοντας ότι «μόνο ένας ανεξάρτητος και υπεύθυνος λαός μπορεί να αντιμετωπίσει τα εθνικά θέματα» και πρότεινε την εκπόνηση ενός νέου εθνικού αμυντικού δόγματος, εκτός του σχεδιασμού του ΝΑΤΟ.
Πρότεινε επίσης τη σύσταση Εθνικής Αντιπροσωπείας, η οποία θα συζητήσει με τις κυβερνήσεις ξένων χωρών για την εξεύρεση λύσεων προς όφελος της χώρας και του ελληνικού λαού.
Μάκης Μοσχοβούδης
Φωτο : Κώστας Βογιατζής