Τους πάντρεψε ο… Παπα-ρομποτ! (Video)

http://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20100517/engine/newego_LARGE_t_1101_9899541_type11495.jpg 
Η πρώτη γαμήλια τελετή, με παπά ρομπότ πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο. Το ρομπότ I-Fairy, πάντρεψε ένα ζευγάρι που εργάζεται στη βιομηχανία ρομποτικής της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με το BBC, ο Τομοχίρο Σιμπάτα και η Σατόκο Ινούε, αποφάσισαν να επιλέξουν ρομπότ για παπά στον γάμο τους, εφόσον τα ρομπότ ...
τους έφεραν κοντά.

Ο γάμος έγινε στην ταράτσα κεντρικού εστιατορίου της ιαπωνικής πρωτεύουσας και το ρομπότ, ύψους 1,5 μέτρων, που παρέμεινε συνεχώς καθισμένο, μεταξύ άλλων, ζήτησε από το γαμπρό να παραμερίσει το πέπλο της νύφης και να την φιλήσει, ενώπιον των περίπου 50 καλεσμένων.

Το ρομπότ, που έχει κατασκευαστεί από την ιαπωνική εταιρία Kokoro Co., θυγατρική της Sanrio Co., ελεγχόταν στη διάρκεια του γάμου από έναν τεχνικό της εταιρίας, μέσω καλωδίων που το συνέδεαν με ένα υπολογιστή κρυμμένο πίσω από μια κουρτίνα.
Ο τεχνικός έδινε εντολές στην οθόνη του υπολογιστή και το ρομπότ εκτελούσε ανάλογα.

Η Ιαπωνία έχει μια από τις πιο εξελιγμένες ρομποτικές βιομηχανίες στον κόσμο, με την κυβέρνηση να ενισχύει ενεργά τις προσπάθειες του ιδιωτικού τομέα.
Το I-Fairy κοστίζει περίπου 68.000 δολάρια και υπάρχουν τρία μοντέλα, στην Ιαπωνία, τις ΗΠΑ και τη Σιγκαπούρη.
Διαθέτει 18 βαθμούς κίνησης στα χέρια της και κυρίως επαναλαμβάνει κινήσεις και ήχους για τα οποία έχει προγραμματιστεί εκ των προτέρων.