Μουσείο Ακρόπολης: «το καλύτερο αξιοθέατο»

Νυχτερινή άποψη του Νέου  Μουσείου της Ακρόπολης

Το βραβείο του καλύτερου τουριστικού προορισµού κέρδισε το Νέο Μουσείο Ακρόπολης από την Ενωση Τουριστικών Συντακτών Βρετανίας. Το βραβείο που έχει ιστορία 50 ετών απονέµεται σε χώρους που έχουν δηµιουργηθεί την τελευταία διετία και το οποίο διακρίνεται για τη δυναµική του στον τοµέα του τουρισµού, αλλά και για ...το όφελος που εξασφαλίζει στην τοπική κοινωνία και το περιβάλλον. Το Νέο Μουσείο Ακρόπολης είχε να αντιµετωπίσει ως αντιπάλους το Ulster Museum του ∆ουβλίνου που φιλοξενεί από κατάλοιπα δεινοσαύρων έως σύγχρονα έργα τέχνης και το πάρκο νερού Siam Park στην Τενερίφη.
Για κίνηση που άνοιξε την
πόρτα στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στον τόπο τους, έκανε λόγο ο υφυπουργός Τουρισµού Γιώργος Νικητιάδης, κατά την τελετή βράβευσης το βράδυ της Κυριακής, παραµονή της παγκόσµιας τουριστικής έκθεσης του Λονδίνου, και εξήρε τη σηµασία των εξελίξεων αυτών για τον ελληνικό πολιτισµό.
Στο µεταξύ ξεκινά ο τρίτος διεθνής
διαγωνισµός µε θέµα τα Μάρµαρα του Παρθενώνα διοργανώνει η Οργάνωση Ελληνικού Πολιτισµού «Νόστος» µε έδρα το Μπουένος Αϊρες, υπό την αιγίδα της ελληνικής πρεσβείας στην Αργεντινή. Το θέµα του διαγωνισµού στον οποίο µπορούν να συµµετάσχουν συγγραφείς οποιασδήποτε εθνικότητας, ηλικίας και φύλου στην ισπανική, την ελληνική ή στην αγγλική γλώσσα, (όχι περισσότερο από δέκα σελίδες) είναι: «Μάρµαρα του Παρθενώνα.
Ιστορία µιας κλοπής ή η κλοπή
µιας ιστορίας;». Οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να απευθύνονται έως τις 31 ∆εκεµβρίου στην Asociacion cultural helenica nostos, certamen literario internacional (Avda belgrano 615 πso 8vo «j « )
C.a.b.a (1092), Βuenos aires,
Argentina.