Χριστούγεννα με σκουπίδια

http://www.bbc.co.uk/coventry/content/images/2005/06/17/rubbish_pile_420x320.jpg 

Σοβαρό είναι πλέον το ενδεχόμενο η αποκομιδή των σκουπιδιών να μην έχει ολοκληρωθεί μέχρι των Δεκέμβριο. Δραματικές ελλείψεις προσωπικού. Χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων παραμένουν στους δρόμους της Αθήνας.
 
Αν και η απεργία των δημοτικών υπαλλήλων έχει λήξει φαίνεται πως από το φόντο των εορτών των Χριστουγέννων, δεν θα λείπουν οι σωροί από τα απορρίμματα με την αποκομιδή αυτών να διεξάγεται μετ' εμποδίων, μετά και από την ...
απομάκρυνση 100 συμβασιούχων.
Έτσι, οι ρυθμοί απομάκρυνσης των σκουπιδιών είναι απελπιστικά αργοί με πάνω από 33.000 τόνους να πνίγουν όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Τα απορριµµατοφόρα παραµένουν ακινητοποιηµένα στα γκαράζ των δήµων, µέχρι να έρθει η σειρά τους να µεταβούν στον ΧΥΤΑ αφού υπάρχουν µόνο επτά χειριστές ειδικών µηχανηµάτων για το θάψιµο των σκουπιδιών και ένας εργάτης.
Στην είσοδο του ΧΥΤΑ απασχολούνται άλλοι δύο µόνιµοι υπάλληλοι, οι οποίοι είναι αρµόδιοι να ελέγχουν τα χαρτιά των απορριµµατοφόρων και να ζυγίζουν τα φορτία. Μάλιστα ο χώρος παραµένει αφύλακτος μιας και το προσωπικό δεν επαρκεί.
Αυτή τη στιγμή από τους περίπου 7.000 τόνους που παράγονται καθηµερινά, οι εναπομείναντες υπάλληλοι µπορούν να διαχειριστούν µόνο τους 3.500 τόνους.
Παράλληλα, ίδιο είναι το σκηνικό και στους σταθµούς µεταφόρτωσης αφού ο σταθµός στο Σχιστό, που εξυπηρετεί κυρίως τον δήµο του Πειραιά, δεν έχει δυνατότητα να δεχθεί έστω και προσωρινά κάποιο άλλο φορτίο σκουπιδιών.