Βροχές, καταιγίδες και αφρικανική σκόνη

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). 
Στα δυτικά τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ στα πελάγη θα πλέουν ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι, εντάσεως 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ, οι οποίοι ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.
Η θερμοκρασία αναμένεται να φθάσει στους 22 βαθμούς, ενώ παρόμοιο αναμένεται το σκηνικό του καιρού και αύριο με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. 

Αναλυτικά ...
στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ και η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις κατά διαστήματα και πιθανότητα βροχών μικρής διάρκειας το μεσημέρι προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Την Τετάρτη, στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές, ενώ υπάρχει πιθανότητα καταιγίδων στα βορειοδυτικά. Από το μεσημέρι αναμένεται βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως στα δυτικά 5 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Απαγορευτικό απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων
Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια από το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου προς τα νησιά των Σποράδων και από Αλεξανδρούπολη προς τη Σαμοθράκη.
Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια από Ηγουμενίτσα προς Κέρκυρα και Λευκίμμη με πλοία ανοιχτού τύπου και τα δρομολόγια από Ηγουμενίτσα προς τα νησιά του Ιονίου.
Απαγορευτικό ισχύει και για τα δρομολόγια από το πορθμείο Πρίνου - Καβάλας.
Στο λιμάνι του Πειραιά δεν επετράπη ο απόπλους των δελφινιών για Αργοσαρωνικό και των φέρι μπόουτ προς τη Σαλαμίνα.
Ανεκτέλεστο παραμένει το δρομολόγιο του "Μαρμάρι Εξπρές", ενώ στο Λαύριο παραμένει το πλοίο "Παναγία Θαλασσινή".