Θεατρικός χειμώνας



   «Στες κρίσιμες στιγμές θα ξαναβρίσκω το πνεύμα μου, σαν πριν, ασκητικό» . Ο στίχος του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη- με τον οποίο το Εθνικό θέατρο εγκαινίασε τη φετινή θεατρική του σεζόν- αποτυπώνει την κατάσταση που κυριαρχεί στο πολιτιστικό τοπίο της χώρας την ώρα που η ελληνική οικονομία διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση της νεότερης ιστορίας της.

    Άλλωστε, όπως προέκυψε και από τη ...σύγκληση της γενικής συνέλευσης των θεάτρων της Ευρώπης που παραγματοποίθηκε στη χώρα μας στις αρχές Νοεμβρίου, η λεγόμενη «κρίση» έχει επηρεάσει τα πολιτιστικά δρώμενα και ειδικότερα το θέατρο σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, με ορατό τον κίνδυνο να τίθεται ακόμα και θέμα αλλοίωσης της φυσιογνωμίας του.

    Ωστόσο, το ελληνικό θεατρικό τοπίο σε πείσμα της δίνης της οικονομικής κρίσης και των επιπτώσεων της προτείνει ένα πολυδυναμικό ρεπερτόριο για χειμερινή θεατρική περίοδο 2010-2011.Απο αυτές τις παραστάσεις, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιλέγει σήμερα να παρουσιάσει έναν μεγάλο αριθμό και ο κατάλογος συνεχίζεται.