«Εισβολή» της αστυνομίας στο ραδιοφωνικό σταθμό των Σκοπίων

Μεγάλες πολιτικές διαστάσεις έχει πάρει η αιφνίδια «εισβολή» ισχυρής...
αστυνομικής δύναμης σε κτήριο των Σκοπίων, στο οποίο στεγάζεται ο μεγαλύτερος σε τηλεθέαση σταθμός της ΠΓΔΜ, «Α1″.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Ιβο Κότεφσκι, η αστυνομία βρέθηκε στο σημείο για την υποστήριξη επιθεωρητών της υπηρεσίας Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, οι οποίοι μετέβησαν στις εγκαταστάσεις του κτηρίου για να κάνουν οικονομικό έλεγχο.


Στο κτήριο αυτό συστεγάζονται ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός «Α1″, τρεις ημερήσιες εφημερίδες και μία μονάδα τυποποίησης τροφίμων, όλες συμφερόντων του επιχειρηματία Βέλια Ράμκοφσκι.
Ο κ. Κότεφσκι συμπλήρωσε ότι οι επιθεωρητές εισήλθαν στο κτήριο για την πραγματοποίηση ελέγχου στα λογιστικά βιβλία της μονάδας τυποποίησης τροφίμων, μετά από καταγγελίες για φοροδιαφυγή από την πλευρά της επιχείρησης.


Από την πλευρά τους, δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού σταθμού «Α1″- ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι- ισχυρίστηκαν ότι η παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης έξω από το κτήριο, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.
Η ένταση στις σχέσεις του τηλεοπτικού σταθμού «Α1″ και της κυβέρνησης υφίσταται τον τελευταίο χρόνο, μετά τη «στροφή» του σταθμού, ο οποίος, από «φιλοκυβερνητικός» μετατράπηκε σε φίλα προσκείμενο στην αντιπολίτευση.
Πρόσφατα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι κατηγόρησε τον «A1″ ότι λειτουργεί ως «δούρειος ίππος» της αντιπολίτευσης για να πλήξει την κυβέρνηση.
Τελικά, η ένταση αποκλιμακώθηκε και η αστυνομία αποχώρησε μετά από μερικές ώρες.


proto thema