ΒΙΝΤΕΟ - Η κάμερα του WWF κατέγραψε την καταστροφή

http://blog.meotom.net/Uploads/liuliu/2009/11/24/sad-tiger.jpg


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Μία κάμερα κρυμμένη σε δάσος της Ινδονησίας, ένα από τα τελευταία καταφύγια για την τίγρη της Σουμάτρας, κατέγραψε το απειλούμενο είδος και λίγες ώρες μετά μία μπουλντόζα να ...
«καθαρίζει» την περιοχή προκειμένου να αναπτυχθεί εκεί μία φυτεία με φοινικόδεντρα!

Την ανακοίνωση έκανε το WWF, το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση, καταγγέλλοντας πως η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος της τίγρης την έχει οδηγήσει στα πρόθυρα της εξαφάνισης. Μόλις 400 τίγρεις απομένουν στην Ινδονησία ενώ παγκοσμίως υπάρχουν μόνο 3.200.  

Η Ινδονησία είναι η μεγαλύτερη παραγωγός φοινικέλαιου στον κόσμο και οι διαμάχες μεταξύ οργανώσεων προστασίας του περιβάλλοντος και της βιομηχανίας του φοικινέλαιου  είναι συχνές.

Οι εικόνες τις οποίες κατέγραψε η κάμερα του WWF δείχνουν μία αρσενική τίγρη της Σουμάτρας να εξερευνά την περιοχή σε δάσος στο Riau. Μία εβδομάδα αργότερα αποτυπώνεται μία μπουλντόζα που «γκρεμίζει» δέντρα και «καθαρίζει» την περιοχή προκειμένου να γίνει χώρος για τη φυτεία.

Λίγο αργότερα η κάμερα καταγράφει και πάλι μία τίγρη να επιστρέφει στην κατεστραμμένη περιοχή.

«Αν κοιτάξουμε προσεκτικά την περιοχή θα παρατηρήσουμε πως δεν πρόκειται για περιοχή που προορίζεται για φυτεία φοινικόδεντρων, κάτι που δείχνει πως πιθανώς να πρόκειται για παράνομο καθαρισμό», δήλωσε εκπρόσωπος του WWF στην Ινδονησία. «Ο νόμος χρειάζεται λοιπόν ενίσχυση», πρόσθεσε. 

Η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, κατέληξε, φέρνει τις τίγρεις πιο κοντά στους ανθρώπους και αυξάνει τον κίνδυνο επιθέσεων εναντίον τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ