Στα δικαστήρια θα κριθεί η πώληση της Liverpool

http://real.theoffside.com/files/2009/02/liverpool_fc_by_josephlee.jpgΑλλιώς χρεοκοπία...


Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της πώλησης, αλλά και των κολοσσιαίων χρεών της ιστορικής βρετανικής ομάδας, Liverpool, καθώς εν τέλει το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου ...θα έχει τον τελικό λόγο για το μέλλον της ομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι τα χρέη της Liverpool στη Royal Bank of Scotland ανέρχονται στα 280 εκατομμύρια στερλίνες και πρέπει να αποπληρωθούν μέχρι την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, ενώ ορο ημερών, το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας ανακοίνωσε συμφωνία πώλησης της ομάδας στην New England Sport Ventures, η οποία ελέγχει και την αμερικανική ομάδα baseball, Boston Red Sox, έναντι 300 εκατ. στερλινών.

Οι δύο Αμερικανοί ιδιοκτήτες της Liverpool όμως, ο Tom Hicks και ο George Gillett προσπαθούν να μπλοκάρουν την συμφωνία και έχουν έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση τόσο με το διοικητικό συμβούλιο όσο και με τους οπαδούς της ομάδας.

Το δικαστήριο θα κρίνει τώρα εάν ο πρόεδρος του Δ.Σ., ο Martin Broughton είχε την δικαιοδοσία να επικυρώσει την συμφωνία πώλησης.

Εάν η απόφαση του δικαστηρίου βγει ως την Παρασκευή και στηρίζει το διοικητικό συμβούλιο της Liverpool τότε υπάρχει η πιθανότητα να αποφευχθεί η χρεοκοπία.

Εάν όμως το δικαστήριο αποφασίσει υπέρ των εναγόντων, τότε η ομάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπίας.