Μεξικανικός κινηματογράφος στο Ίδρυμα Κακογιάννη


http://fe-mail.gr/media/Image/entertainment/2010/04/kakogiannis/idrima_kakogiannis_300.jpg 

Για τα 100 χρόνια από τη Μεξικανική Επανάσταση Βραβευμένες ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ από το Μεξικό θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι σινεφίλ στο Ίδρυμα Κακογιάννη από τις 18 έως τις 24 Νοεμβρίου.

Το Φεστιβάλ Μεξικανικού Κινηματογράφου διοργανώνεται από ...
την πρεσβεία της χώρας με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μεξικανική Επανάσταση.

Μεταξύ των ταινιών που θα προβληθούν είναι η βωβή ταινία που ανακαλύφθηκε πρόσφατα με σπάνιο αρχειακό υλικό που συνθέτει τη βιογραφία του Πάντσο Βίλα. Τιτλοφορείται «The Revenge of Pancho Villa» και γυρίστηκε το 1936 σε σκηνοθεσία των Edmundo και Felix Padilla.

Θα προβληθεί επίσης η ταινία «Το ακατάβλητο Μεξικό», (1973) σε σκηνοθεσία Paul Leduc, με τα γεγονότα της Μεξικανικής Επανάστασης όπως καταγράφηκαν από τον Αμερικανό ακτιβιστή δημοσιογράφο Τζον Ριντ, που έζησε μαζί με τους επαναστάτες για τέσσερις μήνες και κατέγραψε τα τεκταινόμενα στο ομώνυμο βιβλίο του.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τη βραβευμένη ταινία του Ελία Καζάν «Viva Zapata!» (1952), σε σενάριο Τζον Στάινμπεκ και τον Μάρλον Μπράντο στον πρωταγωνιστικό ρόλο, την τριλογία του Fernando de Fuentes (1936), που θεωρείται από τις καλύτερες του μεξικανικού κινηματογράφου και το κλασικό αριστούργημα του Σεργκέι Αϊζενστάιν «Que Viva Mexico!» , που για χρόνια ήταν κατεστραμμένο και αποκαταστάθηκε από τον στενό του συνεργάτη, Γκριγκόρι Αλεξάντρωφ.