ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ! Ξεκινάει την Τετάρτη τα μεσάνυχτα η ανέλκυση των παγιδευμένων μεταλλωρύχων στην Χιλή

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhmSlpnsYk3B9LzAdY8z5XelKoJSeVXGcGoDJseJrwAidunMY0TmrHGW6IwsZRYg0QpjtDx_IXf7Pp78lBqpJrFwY-I0EsbSJLLBwSraK41It39yY0aGRJhQvUhQDEUmWrCEUNmYt6RseWp/s1600/5754CC704DC4EA42D384359D923208EC.jpgΗ ανάσυρση των 33 ανθρακωρύχων που βρίσκονται παγιδευμένοι σε ένα ορυχείο στη Χιλή θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα της Τρίτης (τοπική ώρα), δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Μεταλλείων της Χιλής, Laurence Golborne.


Μία από τις τελικές προετοιμασίες για τη λειτουργία, την τοποθέτηση των μεταλλικών σωλήνων στην σήραγγα τελείωσε στις 3 το πρωί, αρκετές ώρες πριν την από τη λήξη της προθεσμίας. 

Τώρα, τα συνεργεία διάσωσης θα ...κατασκευάσουν έναν πύργο που θα τραβάει την κάψουλα μέχρι την επιφάνεια της γης. 
Αυτό αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης. Υπολογίζεται πως θα χρειαστούν 48 ώρες για να ανασυρθούν όλοι οι εργάτες. 

- Είμαστε έτοιμοι και περιμένουμε να ξεκινήσει η διαδικασία της λύτρωσης – Δήλωσε ο  Golborne σε συνέντευξη Τύπου στο Καμπ Esperanza, έξω από το ορυχείο. 

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι δοκιμές που διενεργήθηκαν μέχρι τώρα είχαν ικανοποιητικά αποτελέσματα.
- Πραγματοποιήσαμε μια δοκιμή σε όσο το δυνατόν ρεαλιστικότερες συνθήκες, με την κάψουλα Phoenix, και συνεχίζει τονίζοντας ότι  τα αποτελέσματα των δοκιμών ήταν πολύ ενθαρρυντικά

Μέσα στην κάψουλα που θα τους μεταφέρουν στην επιφάνεια θα υπάρχουν ειδικά γυαλιά ηλίου για την αναπροσαρμογή της φωτεινότητας μετά από περισσότερο από δύο μήνες σχεδόν στο σκοτάδι. 

Στη συνέχεια θα περάσουν από γενικό chek up πριν μεταφερθούν με ελικόπτερο στο νοσοκομείο στην πόλη Κοπιάπο, την πλησιέστερη πόλη.