Άρωμα εκλογών με διακαναλική


Με τη συμμετοχή επτά δημοσιογράφων από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς θα πραγματοποιηθεί... στο Μέγαρο Μαξίμου η διακαναλική συνέντευξη εφ'όλης της ύλης του πρωθυπουργού στις 9 το βράδυ της Δευτέρας.
Το Mega θα εκπροσωπήσει η Όλγα Τρέμη, τον Αντέννα η Μαρία Χούκλη, το Αλτερ ο Ανδρέας Κωνσταντάτος, τον Alpha ο Αντ.Σρόϊτερ, το STAR ο Αιμίλιος Λιάτσος, την ΕΡΤ ο Προκόπης Δούκας και τον ΣΚΑΪ η Σία Κοσιώνη.

Συντονιστής θα είναι ο ...κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Οι επτά δημοσιογράφοι θα θέσουν από δύο ερωτήσεις ο καθένας και μία διευκρινιστική χωρίς να υπάρχει αυστηρός περιορισμός στο χρόνο, ωστόσο η συνέντευξη δεν προβλέπεται να ξεπεράσει τα 90 λεπτά συνολικής διάρκειας. Είναι άγνωστο εάν θα μεσολαβήσουν διαλείμματα ή η μετάδοση θα είναι συνεχής.

Θα υπάρξουν δύο κύκλοι ερωτήσεων και σύμφωνα με πληροφορίες, οι δημοσιογράφοι θα επικεντρωθούν σε δύο θεματικές ενότητες: την οικονομία και τις εκλογές.
Από την αντιπολίτευση πάντως, ήδη το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για το γεγονός ότι παρέχεται χρόνος από όλους τους τηλεοπτικούς σταθνμούς στον πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα το ΚΚΕ ζητά να έχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί την ίδια δυνατότητα ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας μίλησε για οργανωμένο μονόλογο και ζήτησε επίσης τη διεξαγωγή τηλεμαχίας με τους πολιτικούς αρχηγούς, όμοιο με της προεκλογικής περιόδου .

Και ο Α.Σαμαράς
Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι δεν αποκλείεται και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α.Σαμαράς να δώσει διακαναλική συνέντευξη, ωστόσο οι αποφάσεις αναμένεται να γίνουν οριστικές στα μέσα της εβδομάδας καθώς ασκείται η ανάλογη πίεση από τη Ρηγίλλης.

Πάντως, δεν αποκλείεται ο Α.Σαμαράς να επιλέξει τελικά να παραχωρήσει ξεχωριστές συνεντεύξεις σε κάθε τηλεοπτικό σταθμό ή συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο σε όλα τα ΜΜΕ.