Σοσιαλισμός σημαίνει πιο ακριβο ρεύμα για τους κατώτερες κοινωνικές τάξεις!

Μπράβο σε όλους, κυβέρνηση και ΓΕΝΟΠ τώρα ως 13,7% η επιβάρυνση σε όσους καταναλώνουν κάτω από 800Κh. Δώρον άδωρον το «κοινωνικό» τιμολόγιο Έλληνα!
el081010p049 thumb large Σοσιαλισμός σημαίνει πιο ακριβο ρεύμα για τους κατώτερες κοινωνικές τάξεις!
Σε αγρότες και μικρές οκιακές καταναλώσεις, κυρίως της επαρχίας, που θα πληρώνουν μέχρι και 13,7% ακριβότερα το ηλεκτρικό ρεύμα, πέφτει το μεγαλύτερο βάρος των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ που έρχονται από το 2011. Ενώ προς το παρόν τη «γλιτώνουν» φτηνά τα περισσότερα μικρομεσαία νοικοκυριά, καθώς η επιβάρυνση θα περιοριστεί σε ...
λιγότερο από 3%.

Αντίθετα, σημαντικά ευνοημένοι από την αναδιάρθρωση των τιμολογίων των ΔΕΗ θα είναι οι επαγγελματίες και ειδικότερα περίπου ένα εκατομμύριο επιχειρήσεις που αναμένεται να ωφεληθούν από μειώσεις της τάξης του 5%-18% σε σχέση με σήμερα.

     
Λιγότερα θα πληρώσουν μέσω του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου και οι περίπου 1,2 εκατομμύριο πολίτες που ανήκουν σε ευάλωτες κατηγορίες (άνεργοι, χαμηλόμισθοι, ανάπηροι κ.ά.), μια παροχή όμως που μοιάζει δώρον άδωρον, αφού η έκπτωση αντιστοιχεί σε μόλις 5 έως 10 ευρώ στο τετράμηνο, την ίδια ώρα που ένα εκατομμύριο επιχειρήσεις θα γλιτώνουν μέχρι και 600 ευρώ.

Ο νέος υπολογισμός των τιμολογίων αποτελεί συνδυασμό των εντολών της τρόικας και της Κομισιόν για αναδιάρθρωση των ανταγωνιστικών τιμολογίων της ΔΕΗ, ώστε να αντανακλούν το πραγματικό κόστος παραγωγής, και των κλιμακωτών αυξομειώσεων που έκανε σε επιμέρους χρεώσεις (Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, Εδικός Φόρος Κατανάλωσης, τέλος ΑΠΕ) το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου να περιοριστούν οι μεγάλες αυξήσεις που προέκυπταν.

Το 2012 και το 2013 αναμένονται νέα κύματα αυξήσεων, καθώς φέτος αποφασίστηκε να περάσει στον καταναλωτή το μικρότερο δυνατό κόστος.