Μόλις 14 δευτερόλεπτα κράτησε η κατεδάφιση


ΔΕΙΤΕ: Εντυπωσιακό θέαμα στο κέντρο της Αθήνας


 Ένα παλαιό κτήριο του ΝΑΤ που είχε μετατραπεί σε πηγή μικροβίων στο πολύπαθο κέντρο, κατεδαφίστηκε με ελεγχόμενη έκρηξη στις 10:30 πρωί της Κυριακής. Το κτίριο βρισκόταν στη συμβολή των οδών Βερανζέρου 47, Ξούθου και Μενάνδρου στην Ομόνοια.

Η πτώση του κτιρίου διήρκεσε μόλις 14 δευτερόλεπτα.

Ο πρώτος χρόνος έκρηξης έγινε στον ...
πυρήνα του κτιρίου και ακολούθησαν δυο σειρές εκρήξεων σε υποστυλώματα για να επιτευχθεί η πτώση του κτιρίου στο περίγραμμα του.

Το κτίριο αγοράστηκε από το Δήμο Αθηναίων προκειμένου να δημιουργηθεί ένας νέος ελεύθερος χώρος που θα συνδυαστεί με τα έργα που προγραμματίζονται στην ευρύτερη περιοχή.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, αμέσως μετά την κατεδάφιση του κτιρίου δήλωσε ότι: «Γιορτάζουμε το εξαιρετικά ουσιαστικό και ιστορικό γεγονός, ότι δημιουργείται η πρώτη πλατεία μετά από 150 χρόνια στο πυκνοδομημένο τμήμα του ιστορικού κέντρου της πόλης».

Σχετικά με το παραπάνω η υποψήφια δήμαρχος της «Ανοιχτής Πόλης» Ελένη Πορτάλιου δήλωσε: «Δεκαπέντε μέρες πριν τις εκλογές και με μια «χολυγουντιανού» τύπου κατεδάφιση, ο Ν.Κακλαμάνης φαίνεται ότι επιδιώκει, να κάνει τους κατοίκους αυτής της πόλης να ξεχάσουν την πολιτική που ακολούθησε τα τέσσερα χρόνια της δημαρχίας του σε ό,τι αφορά το πράσινο και τους ελεύθερους χώρους».